Veelgestelde vragen

Spraakherkenning

Wanneer het systeem iets registreert dat niet daadwerkelijk is gezegd, noemen we dat een ‘hallucinatie’. Uiteraard is dit niet de bedoeling. In de praktijk gebeurt dit vaak wanneer er een stilte valt tijdens het gesprek.

Zorg er daarom voor dat je een goede microfoon gebruikt én dat deze correct is geselecteerd. Als je merkt dat dit probleem vaker voorkomt, controleer dan of je niet per ongeluk de ingebouwde microfoon van je laptop of beeldscherm gebruikt tijdens het consult.

Een ander bekend probleem is het herhaald registreren van een woord zoals “ja ja ja ja ja”, terwijl het maar één keer is uitgesproken. Dit ligt aan het huidige spraakmodel.

In de consultomgeving vindt u rechtsboven het feedbackvlaggetje. Door hierop te klikken kunt u direct feedback met ons delen – deze komt rechtstreeks bij ons terecht.

We waarderen alle vormen van feedback, zowel positief als kritisch. Met name suggesties en verbeterpunten helpen ons om het systeem verder te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan terugkerende fouten in de transcriptie, zoals het verkeerd herkennen van medicijnnamen of diagnoses. Ook positieve ervaringen ontvangen we graag.

Wilt u liever direct contact? Dan kunt u ons natuurlijk ook bellen of mailen.

  • Laat de opname doorlopen en druk op ‘Analyseren’. Mist u informatie in de samenvatting? Noem dit dan hardop en druk opnieuw op ‘Analyseren’. U kunt ook zonder nieuwe audio opnieuw op de knop klikken: de AI probeert dan een alternatieve samenvatting te genereren.
    Daarnaast is het mogelijk om individuele onderdelen van de SOEP (zoals de S, O, E of P) afzonderlijk opnieuw te genereren, zodat u gericht kunt bijsturen.

  • Benoem expliciet welk lichaamsdeel de patiënt aanwijst. Bijvoorbeeld: “U heeft dus pijn in de linkerknie? Hoe lang heeft u al last van de linkerknie?” Duidelijkheid in taal helpt de AI bij een nauwkeurige transcriptie en interpretatie.

  • Sluit het consult af met een korte samenvatting. Dit kunt u zelf doen of u kunt gebruikmaken van de consultvoeringsstrategie ‘begripscheck’: laat de patiënt in eigen woorden samenvatten wat er besproken is. Dit helpt bij het bevestigen van wederzijds begrip én bij een betere samenvatting door de AI.

Ja, dat kan zeker! Via de knop ‘Episoden’ kun je aangeven om hoeveel episoden het gaat. De LLM splitst de SOEP dan automatisch op in de verschillende episoden.

Veiligheid staat bij ons voorop. We slaan geen transcripten, audio-opnames, gespreksverslagen of patiëntgegevens op. Deze gegevens worden ook nooit gebruikt voor het trainen van onze kunstmatige intelligentie.